Descriere: Cruce de tip latin. Capitelul este detașabil și este spart pe o porțiune de 24 cm pe colțul din dreapta. Stă pe un soclu de piatră. Sub brațul stâng este ciobită pe o bucată de 17 cm. Piciorul prezintă inscripții chirilice, și pe părțile laterale, aici, sunt ilizibile. Medalioanele circulare sunt dispuse tangente la medalionul central. Medalionul central prezintă o stea cu 6 colțuri, un motiv solar. Celelalte medalioane dispuse pe brațe, picior și cap prezintă inscripții. Stare de conservare: precară. Respectiv, pe brațul stâng avem următoarele caratere chirilice: "NI", pe brațul drept"KA", pe partea superioară a piciorului : "XC", iar pe cap "IC" . Iar la nivelul capitelului detașabil se poate identifica data constituirii 1835. Nu prezintă urme de pictură. Este vopsită cu var alb. Este orientată spre drum și înclinată pe spate.
Inscripții: Crucea are inscripții cu caractere chirilice pe toată fața și pe lateralele piciorului, respectiv cea dreaptă. Medalioane: „NI/KA/XC/IC"
„ACEAST[Ă]/[SF]ÂNTĂ/CRUCE/S-AU RI/DICAT/ DE LOG/[O]FĂTU[L] L/AZĂR PE/NTRU P/OMENI|REA [...]”
Dimensiuni Inscripții: Lungime rând (L.r.) față=23 cm; Lungime rând (L.r.) dreapta=14cm; Lungime rând (L.r.) spate=23 cm; Lungime rând (L.r.) stânga=15 cm; Înălțime literă (h. li.)=5 cm.
Reper geografic: În curtea Bisericii „Sfinții Împărați”, în partea de vest a localității la circa 220 de metri nord de intersecția DC85 cu un drum secundar orientat nord-sud, la cca 90 de metri de un cot al râului Teleajen.