Asociația Convergențe Europene (ACE) este ONG înființat la București în 2011. Asociația a organizat o serie de evenimente și conferințe cu tematici care dezbat situația românilor din afara granițelor și colaborează constant cu instituțiile statului român responsabile de susținerea românilor din afara țării.

Implicarea tinerei generaţii în procesele de dezvoltare şi integrare a comunităţilor româneşti din afara României, încurajarea participării tinerilor la viaţa socială a membrilor comunităţii şi cultivarea sentimentului de solidaritate sunt doar câteva dintre obiectivele ACE.

Asociația, în colaborare cu alte instituții și asociații, a organizat 3 ediții ale unei școli de vară pentru tinerii din afara României, în cadrul cărora participanții au vizitat instituţii ale statului, au luat parte la dezbateri interactive şi întâlniri cu oficiali români. În cadrul școlilor de vară, au fost dezbătute teme despre metodele de implementare a modelelor europene în domeniul educației, oportunităţile de studii în România, politicile statului român în ceea ce priveşte sprijinirea comunităților românești, cooperarea culturală interregională, valori europene ale toleranţei şi multiculturalismului.

De asemenea, ACE a fost implicată în organizarea unor vizite de lucru la Parlamentul României cu funcționarii din legislativul de la Chișinău, alte proiecte cu tineri jurnaliști și funcționari din administrația publică locală din R.Moldova. În 2014, de Ziua Naţională a României, ACE a organizat un concurs de eseuri intitulat “Identitate românească în spaţiul european”, destinat tinerilor români din regiunile Odesa, Transcarpatia şi Cernăuţi. Proiectul s-a desfăşurat în parteneriat cu misiunile diplomatice ale României din Cernăuţi şi Odesa şi cu sprijinul Biroului de Informare al Parlamentului European la Bucureşti.

În ianuarie 2015, ACE a fost partener în cadrul unui alt concurs de eseuri pentru tineri vorbitori de limba română, “Europa noastră”, organizat de asociaţia Eurocentrica, în parteneriat cu Institutul Qvorum si cu sprijinul Reprezentanţei Comisiei Europene în România.


Contact

Telefon: 0742 897 255
Facebook @AsociatiaConvergenteEuropene
Email: convergente@europe.com