Descriere: Crucea din dreapta este de tip latin, fără capitel și fără soclu. A fost repictată și îl are reprezentat pe Iisus Hristos răstignit. Deasupra capului Mântuitorului este pictat acronimul „INRI”. Sub brațul drept se găsesc pictate literele „NI”, în timp ce sub cel stâng se găsesc literele „KA”, alcătuind acronimul „NIKA”. Sub stratul de vopsea cel mai recent, care este scorojit, se poate observa pictura veche. Fundalul este alb, chenarul și scrisul sunt vopsite cu negru. Crucea din partea stângă este treflată și este postată pe un soclu. Acest monument este datat în „1958”, dar se observă refacerea ei prin adăugarea unei cruci de marmură peste soclul vechi, unde se află și inscripția.
Inscripții: Crucea are inscripții cu caractere latine.
Text inscripții: Nedescifrat.
Observații: Crucea este adăpostită în interiorul unei troițe, zidite din cărămidă și cu un acoperiș în patru ape, în formă de turlă de biserică. Încăperea are o intrare din fier și în interiorul ei se găsesc două cruci. Parii din lemn care susțin intrarea sunt sculptați. Pereții interiori sunt vopsiți cu verde, iar cei exteriori cu alb. Grilajul din fier este vopsit cu negru. În momentul realizării evidenței troița era închisă și nu am avut acces la cruce pentru a lua dimensiunile.
Crucea este marcată pe harta topografică militară 1:2500 (1959-1974) fiind amplasată în același loc ca în momentul cartării.
Reper geografic: Se află pe marginea DJ100H, pe partea dreaptă la cca 700 m N de ieșirea din Fefelei și la cca 1,37 km S de intrarea în Gura Vadului, la cc 850 de m V de malul pârâului Tohăneasca și la cca 900 de m NE de Valea Budureasa, pe un teren extravilan.
Adresa: Șoseaua Mizil-Gura Vadului, DJ 100H (DC 77)
Tip de proprietate: Proprietate publică a Statului