Digitizarea crucilor de piatră și a monumentelor de eroi din județul Prahova Digitizarea crucilor de piatră și a monumentelor de eroi din județul Prahova

Pagină realizată de
Institutul Național al Patrimoniului

www.cimec.ro
Direcția Patrimoniu Mobil, Intangibil și Digital

FIND US

Piaţa Presei Libere nr. 1, Corp B3, parter, sector 1, cod 013701, Bucureşti, România, C.P. 33-90
Telefon: (+40) 021.317.90.72, 021.317.90.63,

LET’S TALK

Conferința „Patrimoniu la Răscruce”

Asociaţia Eurocentrica, în parteneriat cu Institutul Naţional al Patrimoniului, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Prahova şi Asociaţia Convergenţe Europene, a organizat în data de 17 noiembrie 2017, începând cu ora 10:30, conferinţa de finalizare a proiectului “Patrimoniu la răscruce – Digitizarea crucilor de piatră şi a monumentelor de eroi din Primul Război Mondial din judeţul Prahova”, derulat în perioada martie-noiembrie 2017.

Evenimentul a avut loc în Sala de Consiliu a Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, Casa Corpului Didactic (str. Democraţiei, nr. 35, Ploieşti), şi a fost deschis de către Inspectorul Şcolar General Prahova, Nicolae Angelescu.

Rezultatele proiectului au fost prezentate de către coordonatorul proiectului, Bogdan Şandric (Institutul Naţional al Patrimoniului), asistentul coordonator de proiect, Liviu Iancu (Asociaţia Eurocentrica) a vorbit despre importanţa protejării crucilor de piatră şi a monumentelor de eroi iar Oana Borlean, analist în Direcţia Patrimoniu Mobil, Intangibil şi Digital din cadrul Institutului Naţional al Patrimoniului, a prezentat metode alternative de digitizare şi cercetare a patrimoniului mobil (3D, Reflectance Transformation Imaging).

Programul a continuat cu înmânarea distincţiilor pentru sprijinul acordat în cadrul proiectului şi s-a încheiat cu o dezbatere despre situaţia actuală şi perspectivele de conservare şi valorificare a patrimoniului cultural şi istoric. La acest eveniment au luat parte specialişti în gestionarea patrimoniului, cercetători, muzeografi, profesori şi alte persoanele interesate de conservarea şi promovarea patrimoniului.