Digitizarea crucilor de piatră și a monumentelor de eroi din județul Prahova Digitizarea crucilor de piatră și a monumentelor de eroi din județul Prahova

Pagină realizată de
Institutul Național al Patrimoniului

www.cimec.ro
Direcția Patrimoniu Mobil, Intangibil și Digital

FIND US

Piaţa Presei Libere nr. 1, Corp B3, parter, sector 1, cod 013701, Bucureşti, România, C.P. 33-90
Telefon: (+40) 021.317.90.72, 021.317.90.63,

LET’S TALK

Ateliere educaționale - Mizil şi Boldeşti-Grădiştea

La activitățile din cadrul seminariilor de educare a publicului tânăr organizate în data de 25.10.2017 la Mizil și la Grădiștea au participat elevi ai Liceului „Grigore Tocilescu” din Mizil şi ai Școlii Generale din Boldeşti-Grădiştea.

După terminarea seminariilor elevii au fost duși să viziteze o cruce de pe teritoriul comunei Boldești-Grădiștea (La Arman) și au putut observa cum se folosește o dronă pentru a documenta un monument. De asemenea, li s-a explicat importanța păstrării peisajului natural și cultural prin protejarea monumentelor în locul în care au fost amplasate inițial.

Un alt monument vizitat a fost Monumentul Eroilor din Boldești, aceata reprezentând o ocazie de a afla informații noi despre luptele de pe teritoriul nostru din timpul celor două războaie mondiale și importanța monumentelor de eroi în păstrarea memoriei celor care s-au jertfit pentru țară. Unii dintre elevi au descoperit în inscripțiile de pe monument nume ale înaintașiilor.

Boldeşti-Grădiştea

Mizil